Winterzonnewende 21 december 2022

Wil je even een moment van rust en spirituele inspiratie in deze drukke decembermaand? We komen samen met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen om je te verbinden met jouw Innerlijk Licht. In deze periode is samen verbinden & lichtpuntjes heel belangrijk.

“Na de donkerste nacht, zullen de dagen in lengte toenemen en gaan we het Licht steeds meer omarmen. Het is het moment om zaden te planten; om dromen te verwezenlijken voor de lente en dankbaar te zijn voor alles wat we hebben.”

De winterzonnewende biedt een mooie gelegenheid om samen te komen en deze periode van stilte en vernieuwing samen te beleven: Om wat ons niet meer dient, en wat bij ons oude verhaal hoort, los te laten en vervolgens in contact met de Lichtkracht het nieuwe te verwelkomen.

Ik neem je verder mee in een fijne Tai Chi- en Healing Tao flow om te ontladen en nieuwe energie op te laden en ik zal een Lichtmeditatie begeleiden. We omhullen ons in Licht en laten het uitstralen naar alle plekken in ons leven waar we het nodig hebben en daarbuiten. We trekken kaartjes en openen ons voor de verfijnde energiestromen om te helen.

Samenkomen in een vrouwencirkel inspireert en laat de liefdevolle vrouwenkracht in jezelf stromen! ❤️

Woensdagochtend 21 dec Tijd: 9.30 – 11.30 uur

Lieve groetjes ❤️ Mascha

Herfstequinox

YellowStar coaching Vrouwencirkels

Een mooi moment in het jaar: de omschakeling van zomer naar herfst, van licht naar donker. Mooi omdat het ook klopt met mijn eigen stroom. Na een super fijne, zonovergoten zomer voel ik langzaam de kanteling en het verlangen om meer naar binnen te keren. Mijn lichtbatterij is super opgeladen en nu komt er steeds meer behoefte aan rust.

De kaarsjes branden ’s avonds al gezellig en ik kruip soms al onder een dekentje op de bank. Het bos gaat ook steeds lekkerder ruiken en de paddenstoelen komen bijna op. De heerlijke boswandelingen met frisse neuzen staan voor de deur. (ook al hoop ik nog steeds op een paar warme zonnige dagen;) het cocoonen gaat langzaam beginnen.

In de herfst is het gemakkelijker om dichter bij mezelf te zijn en het gevoel dat ik meer de tijd kan nemen voor mezelf overheerst.
Bijzonder dat de tijd van het jaar en de natuur je daarbij helpt, en uitnodigd om van buiten naar binnen te gaan.

Het is mooi om in rust een moment te nemen en terug te kijken op de afgelopen-, meer naar buiten gekeerde- periode:
Waar ben je dankbaar voor? Waar voel je je goed bij? Wat kan je de komende periode loslaten om dichter bij jezelf te blijven/komen?

Mooie momenten voor contemplatie…. In contact met jezelf…. Verzachten…. Voelen wat er is…. Waar word je ziel blij van….? En luister je daarnaar?

Met de nieuwe maan in aantocht is het een mooi moment om daar samen over te delen en ons te openen voor de diepere verbinding met onszelf.

Wat is jouw intentie voor de komende periode? Waar wil je de energie naartoe laten stromen?

Ik organiseer iedere maand een vrouwencirkel in Haarlem.

Fijn als je erbij bent!

Liefs Mascha

Vrouwencirkel

Vrouwencirkel

Vrouwencirkel altaar

Vrouwen komen al eeuwenlang samen om hun vrouwzijn te eren en om zich met elkaar, met zichzelf en de (maan)cyclus te verbinden. De vrouwencirkel vindt plaats op een sfeervolle plek met een kleine groep vrouwen (meestal 3-8).

Tijdens een vrouwencirkel supporten vrouwen elkaar en oordelen we niet. Het is een ritueel waarbij we worden herinnerd aan de vrouwenkracht die er vrijkomt als vrouwen samen zijn en samenwerken. Dit is iets dat soms in de masculiene wereld wordt vergeten. 

We creëren een ‘sacred space’ door rondom een altaar – vaak aangekleed met bloemen, kaarsen en edelstenen – plezier te maken, te delen en te helen. 

Iedere vrouw heeft andere bijzondere vrouwen in haar omgeving wonen die zij niet kent. Het is soms lastig om ook daadwerkelijk met die vrouwen in contact te komen door al onze drukke agenda’s. Vrouwencirkels dragen hieraan bij, om elkaar te ontmoeten en met gelijkgestemden te delen en te helen. 

De weg naar een hoger bewustzijn

Vrouwencirkels zijn erop gericht om los te laten wat we niet meer nodig hebben; zowel de spanningen in ons lichaam als de zorgen in ons hoofd. Iedere samenkomst is weer anders maar bij elke cirkel nemen we de tijd om ons met ons lichaam te verbinden. Dit doen we door bijvoorbeeld Tai Chi, Healing Tao en begeleide meditaties. Wanneer je vervolgens verbonden bent met je innerlijke stroom mag je delen wat er speelt, wat je behoeften zijn en waar je mee zit. Dit hoeft natuurlijk niet, je mag ook gewoon genieten van het samenzijn, maar je zal merken dat als we ons kwetsbaar opstellen er een hele mooie verbindende energie ontstaat die helend werkt. Alles mag er zijn en alles is welkom. Het is een proces van vergeven, accepteren en van jezelf houden. De weg naar een hoger bewustzijn. We trekken een kaartje en plaatsen intenties voor de komende periode. Ik sluit graag af met een mooie Licht meditatie om onze intenties te verankeren.

We openen ons hart en verwelkomen het leven vol passie en liefde!

Vrouwencirkel agenda

Tekenen! Lekker in je creatieve stroom

Mooie kleuren en vormen maken mij blij!! Wat zo fijn is aan tekenen is dat je verbonden bent met je creatieve stroom en dat is zo waardevol! Het gaat er dus niet om of je tekening mooi is of niet, de bezigheid is waar het om gaat.

Tijdens het creëren ben je in verbinding met je bron: jouw krachtcentrum (iets onder je navel in het centrum van je lichaam). Doordat je in contact bent met die plek kan je ontladen wat je niet meer nodig hebt (wat in de weg zit) en laad je vervolgens nieuwe energie op. De creatieve stroom zorgt voor nieuwe ideeën en sprankeling in je leven en daar hoef je verder niets voor te doen.

Eigenlijk hoef je je alleen maar open te stellen om een moment voor jezelf te nemen en iets te gaan maken. Het maakt dus niet uit wat je tekent, het hoeft niks te zijn. Vaak is het fijn om even naar je lege vel te staren en te voelen tot welke kleur je je aangetrokken voelt en wat voor beweging je hand wilt maken. Als je daarin meegaat komt de rest vanzelf 😉

In verbinding zijn met jouw creatieve stroom werkt door op alle gebieden van jouw leven: (zelf)liefde, werk, kinderen, vriendschap, gezondheid, toekomstplannen etc.

Als je in jouw flow zit dan ben je op je best. Dan trek je fijne energie aan en creëer je wat goed is voor jou.

Meditatie

Met meditatie richt je je aandacht naar binnen. Door vaker te mediteren ontstaat er ruimte voor innerlijke groei. Slechts enkele minuten per dag kan je al heel veel brengen!

Tijdens meditatie zak je uit je hoofd en maak je contact met je ademhaling. Door met aandacht in je lichaam te zijn kun je onderzoeken hoe het daar voelt. Wat je los kan laten of waar wat meer energie nodig is.

Er zijn verschillende manieren om je aandacht naar binnen te richten. Ik help je graag stapsgewijs met het in contact komen met jezelf. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al vaker mediteerd.

Door diepere ademhaling kan je spanningen makkelijker los laten en jezelf ontspannen. In meditatie kun je de liefde voor jezelf vergroten en dit uitstralen naar waar je het nodig hebt. Naar een plek in je lichaam die aandacht vraagt, een pijnlijk gevoel of bijvoorbeeld naar een voor jou uitdagende situatie. Door dit regelmatig te doen zal je je steeds vaker in liefde verbonden voelen met jezelf maar bijvoorbeeld ook met de natuur. Je waarnemingsvermogen zal steeds sterker worden, dingen die normaal aan je voorbij gingen zullen steeds meer bij je binnen komen. De blaadjes aan de bomen, de vogel die zingt, de ondergaande zon, de liefde voor muziek, een geliefde of een kind.

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je zal horen”. Rumi

Meditatie versterkt je intuïtie waardoor je beter kan aanvoelen of iets voor jou klopt of dat het niet meer bij jou past. Je bewandelt je eigen pad en je gaat mee met je eigen stroom; een heel prettig gevoel!

Sta je open om deze reis met jezelf aan te gaan?

Hart, hoofd en buik in balans voor een liefdevol en gelukkig leven

Wij mensen zijn vooral gewend om dingen vanuit ons hoofd te doen. We zijn zo druk met plannen maken, moeten presteren, verwerken van prikkels, nadenken of we niet iets verkeerd hebben gedaan of zorgen hoe dat te vermijden. Al die gedachten! 

Is je leven anders als je vanuit je hart of vanuit je hoofd leeft?

Misschien heb je het wel eens ervaren hoe het is als je hoofd stil is en je het contact met je lichaam voelt. In je hoofd komt er geen einde aan de gedachten maar als je daar even geen aandacht meer aan geeft en je maakt verbinding met je hart dan voel je dat er meer energie tot je beschikking is. Als je alleen maar in je hoofd zit dan voel je niet dat je echt leeft. In je hoofd ga je de antwoorden niet vinden wie je bent en wat je van het leven wil. 

Het in balans brengen van hart, hoofd en buik helpt ons in contact te komen met de diepere wijsheid in onszelf en brengt ons een ontspannen, gelukkig en zinvol leven.   

Buik

Je buik staat voor: zorg voor jezelf. Wat neem je tot je qua voeding, hoeveel slaap je en beweeg je? Krijg je energie van wat je tot je neemt of neemt het energie?

Je buik staat ook voor innerlijke kracht, het is je centrum, je basis. Als je veel in je hoofd zit dan wordt je hoofd zwaar. Je piekert, twijfelt, voelt je onzeker en soms angstig. Je voelt dan minder verbinding met je basis. Als je de aandacht verzameld in je buik voel je je sterk en vitaal. Leven vanuit je buik is leven vanuit innerlijke kracht. 

Hart

Je hart staat voor liefde, verbinding en respect. Hoe is de verbinding met jezelf? Hoe is de verbinding met de mensen om je heen? Hoe ga je om met je lichaam? Heb je respect voor jezelf? Ben je lief voor jezelf? Beschouw je jezelf als tempel of ga je met je lichaam om als een vuilnisbak en stop je er van alles in wat niet goed is?  

Waar wordt je enthousiast van? Waar ben je dankbaar voor?

In verbinding zijn met je hart is een hele andere energie dan in verbinding zijn met je hoofd. Vanuit je hart voel je dat er meer liefdevolle energie stroomt, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Je kunt meer genieten van de kleine dingen in het leven; de opkomende zon, de natuur, een mooie glimlach. Vanuit je hart voel je je verbonden met het grotere geheel en zal liefde en blijdschap gemakkelijker stromen. 

Hoofd

Een hoofd die in verbinding staat met de buik en het hart is een helder en geconcentreerd hoofd die beslissingen maakt met zijn gehele lichaam. De beslissingen die je maakt heb je eerst doorvoeld met je buik en je hart waardoor je echt voelt wat goed is voor jou. Je bent niet gevangen door je gedachten maar je leeft vanuit je innerlijke kracht. Je zal minder over je eigen grenzen gaan want je voelt wat klopt voor jou. Dat is wat je lichaam je heeft verteld en daar luister je naar. 

Doordat je op een diepere manier verbonden bent met jezelf zul je ook een diepere, liefdevolle verbinding met de mensen en de omgeving om je heen ervaren. 

Hoe klinkt het voor je om buik, hart en hoofd in balans te hebben? Fijn toch!

Maar hoe doe je dat? In de natuur zal het gemakkelijker zijn om de verbinding te voelen. Daarnaast zijn mind-body technieken heel geschikt zoals meditatie, mindfulness, Tai Chi Chi Kung en yoga.

Tijdens de coaching zal ik je laten ervaren hoe je buik, hart en hoofd in balans brengt.  

In contact met jezelf

Uit je hoofd; in contact met je lichaam

“Naar binnen keren is de weg”. Dat heb ik al zo vaak ervaren. Even geen aandacht schenken aan de stroom van gedachten (waar eigenlijk geen einde aan komt). Dat is zo fijn. Soms moet ik mezelf even motiveren om naar mijn meditatie plekje te gaan. (ik ben dan met zoveel dingen bezig, dat ik het voor mij uit schuif) Maar meestal ga ik al vanzelf omdat ik weet hoe fijn het is om uit mijn hoofd en verbonden met mijn lichaam te zijn. 

Als ik op mijn meditatie stoel zit voel ik dat alles zakt

Terwijl ik verschillende ontspanningsoefeningen doe voel ik alweer hoe lekker het is om met aandacht met mijn lichaam bezig te zijn. Als ik dan op mijn meditatie stoel ga zitten en contact maak met mijn ademhaling voel ik dat alles zakt. 

Hè hè. Even niks. En alle gedachten die komen laat ik zijn voor wat ze zijn.  

Zoveel ruimte en liefde

Ik heb mijn eigen methode om steeds dieper contact te maken met mijn lijf en erin te zakken. Mijn ademhaling volgen is daar één van. Ik voel hoe het licht mijn lichaam opvult, mijn chakra’s opent en naar buiten uitstraalt. De allesomvattende energie. Het is alsof ik op een heerlijke zomerse dag op het strand mezelf in het zonlicht baad, alleen nu is het gelukzalige gevoel zo oneindig groot. Het is een grote zee van liefde en licht. Ik blijf er net zo lang in zitten tot ik overstroom. Ik laat het uitstralen naar alle delen van mij, mijn huis, mijn gezin, de omgeving, het hele land, de wereld, het heelal. 

Dit is zo fijn! Mijn lichaam voelt zo verbonden met alles wat is. Ik voel dankbaarheid en blijdschap dat ik zo dicht bij mezelf sta en voel dat alles met elkaar verbonden is. Voorlopig blijf ik nog even in deze heerlijkheid zitten.

Meditatie versterkt je intuïtie

Als er dingen zijn die mij bezighouden is dit een goed moment om dat te doorvoelen. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan? Mijn intuïtie is super scherp; voelt iets goed dan wordt het licht en gaat het omhoog, voelt iets niet kloppend dan trekt de energie naar beneden en wordt het donker of zwaar. Zo blijf ik dicht bij mijn eigen waarheid en bewandel ik het pad dat goed is voor mij. Mijn pad. 

Ik ben dankbaar voor deze fijne energie; het geeft mij kracht en vertrouwen. Graag leer ik je hoe je ook zo’n diepe verbinding kan ervaren.

Liefs, Mascha

Wat bedoelen we met geaard en geworteld zijn?

Geaard en geworteld zijn

Aarding betekend contact maken met de aarde. Bewust. Door stevig en ontspannen te staan, je gewicht gelijk over beide voeten te verdelen en te visualiseren dat er wortels uit je voeten diep de grond in groeien. Langs deze wortels kan oude spanning de aarde in vloeien, die het op haar beurt weer transformeert naar vernieuwde, lichte, energie. Je ademhaling speelt daarbij een grote rol. Op je uitademing visualiseer je dat je loslaat wat je niet meer nodig hebt en op je inademing komt er nieuwe frisse aardingskracht je lichaam binnen.
Er is een mooie Tai Chi oefening die het verschil laat zien tussen niet-geaard en geaard staan. Als je goed geaard bent kan iemand je ook niet zo snel omver duwen omdat je meer in balans bent. Door vaker bewust te aarden sta je letterlijk ook steviger in het leven en zit je lekkerder in je vel.

Je kunt proberen gedurende de dag bewust contact te maken met je voeten terwijl je loopt. Door regelmatig te aarden voel je je gezonder en heb je meer energie.
Uit je hoofd, in je lijf, in verbinding met jezelf en de wereld om je heen!