KINDERCOACH

Kinderen hebben vaak een beetje hulp nodig om te leren omgaan met hun gevoelens en emoties. YellowStar kindercoaching helpt kinderen met deze uitdaging. Het kan zijn dat het kind niet lekker in zijn vel zit of vaak boos of geïrriteerd is en niet goed weet wat het daarmee moet. Of dat het kind juist heel erg gesloten, verlegen of angstig is. Wat het ook is, het is fijn als kinderen hun emoties leren uiten en om leren gaan met hun gevoelens, om daar expressie aan te geven en zo weer lekker in hun vel te komen. Creatieve Expressie is daarbij zeer waardevol. 

Ieder kind is uniek en daarom is ieder coachtraject weer anders. Het belangrijkste is dat een kind zich op zijn of haar gemak voelt tijdens het coachingstraject. We gaan samen voelen wat een fijne manier is om uitdrukking te geven aan gevoelens en emoties op een manier die bij het kind past. Het onderzoeken van de kwaliteiten en de krachten die het kind nodig heeft om zelf tot een oplossing te komen vind ik altijd een mooie reis. Het is super om een kind te zien opbloeien, groeien en te zien stralen! Wat is er allemaal mogelijk!

Tijdens het coachen maak ik gebruik van mijn levenservaring, mijn vakkennis maar vooral van mijn intuïtie. Ik ben 20 jaar geleden tijdens mijn wereldreis geïnspireerd geraakt door meditatie, yoga en Tai Chi en ben daar vanaf dat moment lessen in gaan volgen. Tijdens mijn persoonlijke ontwikkelingstocht heb ik ervaren dat alle kennis en liefde in iedereen aanwezig is. Alles zit al in jou. Tijdens het coachen help ik kinderen graag op weg om weer in contact te komen met de kracht en de liefde die zij zijn.

YellowStar kindercoaching richt zich op positieve ervaringen

De meeste kinderen en jongeren hebben een sterk eigen oplossend vermogen waardoor problemen vaak vanuit het kind zelf opgelost kunnen worden. Door deze ervaringen groeit ook het zelfvertrouwen. Het doel is een positief zelfbeeld en een blij kind.

De kinderen en jongeren die in de praktijk langskomen bevinden zich in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Ik kom ook regelmatig bij kinderen thuis voor een sessie in de omgeving Haarlem en Amsterdam.

“Ik vind het geweldig wat er in een korte tijd -5 sessies- met Lisa (9 jaar) is bereikt. Mijn dochter voelde zich erg op haar gemak bij Mascha en heeft veel over zichzelf geleerd. Door de inzichten die zij heeft gegeven zit Lisa veel beter in haar vel en is ze niet meer zo heftig in haar uitingen. Ik heb zelf ook veel baat gehad bij de gesprekken met Mascha; ze heeft mij inzichten gegeven waardoor wij allemaal op een fijnere manier met elkaar om kunnen gaan. Bedankt voor je hulp!” Hartelijke groet, Yvonne

Coaching
Na een intakegesprek volgt een aantal sessies van een uur met het kind of de jongere, afgestemd op zijn of haar behoefte. Ik gebruik allerlei methodes, technieken en werkvormen afhankelijk van wat bij het kind of de jongere past: Creatieve bezigheden, focussen, mindfulness, NLP, EFT, beweging, familieopstellingen met poppetjes en vloerankers, mini diertjes, kwaliteitenspel en meditatie. Wanneer het kind er voor open staat gebruik ik soms ook Tai Chi tijdens het coachen. Tijdens het coachen onderzoeken we belemmerende gedachten en gevoelens en werken we daarnaast samen op een oplossingsgerichte en creatieve manier aan wat het kind wil bereiken.

Hoeveel sessies?
In de meeste situaties zijn 3 tot 8 sessies voldoende. Na iedere sessie is er contact om te bespreken wat er tijdens de sessie is gedaan en hoe het kind op de coaching reageerd. Dat kan per mail en in sommige gevallen met het kind erbij.

Meer weten of een afspraak maken?
Heb je vragen of wil je graag eens kennis komen maken?

Je kunt vrijblijvend contact opnemen en kostenloos een kennismakingsgesprek inplannen.

Contact