Mascha

Alle kennis en liefde zit al in jezelf. Om je hiermee te verbinden en dit te laten stromen is voor mij het belangrijkste wat er is. Vanuit die basis kan iedereen een gelukkig en licht leven leiden. Met mijn werk hoop ik anderen liefdevol te inspireren.

Iedere dag neem ik de tijd om met mezelf te verbinden. Dat doe ik in meditatie en tijdens Tai Chi. Zo neem ik de ruimte voor mezelf en stem ik af op mijn intuïtie om te voelen wat goed is voor mij.

Mijn naam is Mascha de Weijer (1978) en ik woon samen met mijn man Danny en onze twee kinderen Daniël (15) en Julian (10) in Haarlem.

Als klein meisje voelde ik mij vaak overprikkeld en kwamen emoties heftig binnen. In de natuur voelde ik mij altijd al het fijnste. Ik was me al vroeg bewust van het feit dat er meer is tussen “hemel en aarde”.

Daarom wilde ik na mijn studie ook graag voor een langere tijd alleen op reis om het avontuur aan te gaan. In Azië bezocht ik naast de prachtige natuur, vele tempels en deed ik een Tai Chi opleiding. Dat was een hele waardevolle periode.

Jaren later, door een harde klap op mijn hoofd met snowboarden en een burn-out tot gevolg, ben ik op zoek gegaan naar een Tai Chi leraar. Ik kwam toen ik contact met Oshianna (Marieke Krista). Naast Tai Chi docente was zij ook holistisch therapeut. Ze leerde mij hoe je je eigen bewustzijn kan verruimen door je spanningen de ruimte te geven en op te lossen. Een hele mooie leerweg die zoveel ruimte en liefde heeft gebracht. Nu 16 jaar later is Oshianna nog steeds mijn lerares. Ik ben haar heel dankbaar dat ze mij de kunst van meditatie en Tai Chi heeft geleerd en mij heeft geïnspireerd om innerlijk geluk te vinden en in deze liefde te stralen.

Mijn passie…

Het begon allemaal met het coachen van kinderen. De laatste jaren is het begeleiden van vrouwen een grote passie van mij geworden. Vrouwen die in een burn-out zitten en voelen dat er meer is dan het leven op dit moment biedt. Vrouwen die last hebben van stress en eigenlijk diep van binnen naar een ander leven verlangen. Een leven met meer voldoening, ontspanning, zelfliefde, liefde, harmonie en verbinding.

Ik was die vrouw die op zoek was en daardoor weet ik precies wat er nodig is om echt het geluk in jezelf en in je hart te vinden en te omarmen. Als holistisch coach geef ik je graag de ondersteuning die jij daarbij nodig hebt om echt compleet gelukkig te zijn.

Je bent naast coaching ook meer dan welkom bij een vrouwencirkel of Tai Chi les.

Mijn hele verhaal…

Op mijn 28ste ben ik in een burn-out terecht gekomen, ik was met van alles en nog wat bezig behalve met voelen hoe het nou echt met mij ging. Al veel te lang ging ik over mijn grenzen; ik had te vaak “ja” gezegd terwijl ik de “nee” van mijn lichaam niet heb gehoord. De combinatie van mijn drukke baan in de modebranche, de destructieve relatie waar ik in zat, veel uitgaan (en drinken) en mijn hooggevoeligheid hadden mij vooral geestelijk uitgeput. Na een harde val op mijn hoofd met snowboarden kwam alles eruit. Mijn zenuwstelsel was compleet overprikkeld, ik kon niks meer aan. Achteraf gezien is dat moment een opening geweest om alle onderliggende spanningen los te laten. Omdat ik zelf niet de beslissing nam om naar mijn lichaam te luisteren maakte mijn lichaam die beslissing voor mij.

Ik kon helemaal niks meer verdragen en wat de eerste maanden als iets afschuwelijks voelde, bleek achteraf veel beter uit te pakken dan ik dacht. Er was in die periode niks anders mogelijk dan voelen, aftasten, grenzen bewaken, ontspannen, nog meer ontspannen en naar binnen keren en dat bleek een groot cadeau. Ik leerde namelijk hoe ik mij kon verbinden met mijn kracht en welke kwaliteiten ik eerder onbenut had gelaten. Ik leerde ook wat ik beter op een andere manier kon doen en hoe ik mijn eigen energie sterk kon houden.

“Coaching heeft mij in die zware maanden heel veel geholpen”

De inzichten die ik kreeg maakten mij (stapje voor stapje) uiteindelijk tot een heel nieuw mens! Ik had geleerd om contact te maken met mijn gevoel, naar mijn lichaam te luisteren, mijn grenzen te bewaken. Hoe ik mezelf kon ontspannen als ik spanningen voel opkomen.

Ik heb los gelaten wat ik niet meer nodig had en ervaren hoe ik beter met mijn emoties om kon gaan. Hierdoor groeide mijn zelfvertrouwen en zat ik steeds lekkerder in mijn vel.

Ik wens uiteraard niemand een klap op je hoofd toe maar wat ik je wel toewens zijn alle inzichten en openingen die je in jezelf kan vinden als je ervoor openstaat en er de tijd voor neemt. Juist op een moment dat het allemaal even niet zo makkelijk gaat ontstaat er een opening naar iets nieuws. Een nieuwe, verbeterde versie van jezelf. ‘Zonder chaos geen vooruitgang’ was een uitspraak waar ik mij aan vasthield. Dat gaf mij kracht om door te gaan en als mens te groeien en echt gelukkig te zijn.

Zelfonderzoek

Ik heb mijn herstelperiode gebruikt voor een groot zelfonderzoek (met behulp van mijn lerares Oshianna) en na een aantal maanden keek ik terug op een zeer waardevolle periode waarin ik zoveel heb geleerd en ik blij was dat ik meer rust en verbinding met mezelf voelde! Ik voelde beter wie ik zelf was en ik voelde de kracht en liefde weer door mezelf stromen. Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats!

“Bewustwording maakt dat je op een andere frequentie in het leven staat en dat wat vroeger lastig was nu helemaal niet meer zo blijkt te zijn. Op een natuurlijke manier kies ik nu wat goed is voor mij.”

Nog voor mijn burn-out heb ik na mijn HBO studie Marketing & Communicatie (2001) een lange reis gemaakt door Azië en Australië en ben ik geïnspireerd geraakt door Tai Chi en meditatie. Tijdens mijn burn-out heb ik Tai Chi weer opgepakt en was ik zo blij dat ik een vorm had gevonden waarin ik helemaal kon ontspannen en de energie kon laten stromen op een fijne manier: “Meditatie in beweging”.

In 2014 ben ik met Tai Chi les voor kinderen gestart, later ook voor volwassenen. In 2017 ben ik met veel plezier mijn kinder- en oudercoaching praktijk Yellow Star in Amsterdam begonnen. De jaren daarna heb ik mezelf met diverse opleidingen en trainingen verder ontwikkeld tot het moment kwam dat ik voelde dat ik mijn kennis en ervaring ook graag wil overbrengen aan andere vrouwen die ook aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken;

Vrouwen die stress/ een ontevreden gevoel/ onrust ervaren, wellicht ook (hoog)gevoelig zijn, en hiermee om willen leren gaan om zo meer in contact te komen met zichzelf. Om afscheid te nemen van de oude obstakels en nieuwe frisse energie en kracht te verwelkomen.

Omdat ik heb ervaren hoe waardevol het is om iemand naast je te hebben die je in dit proces kan begeleiden. Iemand die je helpt om de kennis en de kracht in jezelf naar boven te halen, op zo’n manier dat je er beter, sterker en gelukkiger uitkomt dan ooit!!

Wat is er voor nodig dat jij weer helemaal lekker in je flow komt?

Naast vrouwen, coach ik ook nog steeds graag kinderen in mijn praktijk. Kinderen hebben zo’n heerlijke speelse energie en pikken dingen snel op. Hier geniet ik ook van tijdens de Tai Chi & Creatieve Expressie lessen die ik geef.

Opleidingen en trainingen Mascha;

Vanaf 2011 organiseer ik meditatie- en zelfontwikkelingstrainingen voor Marieke Krista (Oshianna). Zij heeft mij de weg laten zien om echt in verbinding te komen met mezelf, met wie ik ben en wat mijn kwaliteiten zijn. Marieke heeft mij de handvatten gegeven om te leren omgaan met mijn gevoeligheid en zij heeft mij laten ervaren hoe het is om op alle gebieden in liefdevolle verbinding te leven; in verbinding met de natuur, de bron en de kracht van de levensenergie in jezelf.

Alle kennis, Licht en Liefde zit al in jou. Ik ben Marieke heel erg dankbaar voor alles wat ik van haar heb geleerd en ik ben blij en dankbaar dat ik mensen kan begeleiden en een bijdrage kan zijn in hun proces naar een gelukkiger leven.

 • 2010- heden, Kriya Yoga (SRF)
 • 2020, NLP Basic Training (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2019, In verbinding met intuïtie (Marieke Krista, innerlijk onderzoek & zelfinzicht)
 • 2018, Familieopstellingen, (UNLP)
 • 2017, HBO Kindercoach, (Sonnevelt)
 • 2012-2017, The School of Tai Chi Chuan, Cheng Man-Ch’ing
 • 2015, Innerlijke Kindheling (Marieke Krista)
 • 2009 – 2015, Tai Chi, Chi Kung & Healing Tao (Marieke Krista)
 • 2003, Tai Chi Thailiand, Keith Good
 • 1996-2000, HBO Communicatie, Marketing & Vormgeving

Bijscholing, kortere opleidingen:

 • 2022, Tijdlijnen (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2022, Hypnose verkorte opleiding (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2021, EFT (Emotional Freedom Technik, (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2021, Mindfulness (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2020, Coaching Bootcamp (UNLP instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2018, Acces Consciousness “Foundation”, (dr K. Crisp 2018)
 • 2013, Acces Consciousness “Right voice for You” (Lisen Bengtsson)
 • 2012-2013, Access Consciousness “Bars”, Bars facilitator (dr K. Crisp en M. Wolsink)
 • 2003, Reiki I

Werkervaring:

 • 2022 tot heden, Vrouwencirkels, Haarlem
 • 2019 tot heden, Yellow Star coaching, holistisch coach Haarlem
 • 2018 tot heden, Tai Chi & Healing Tao
 • 2017 tot heden, Yellow Star kindercoaching
 • 2014 tot heden, Tai Chi voor Kinderen, op diverse basisscholen
 • 2011 tot heden, organiseren van meditatie- en zelfontwikkelings trainingen bij Marieke Krista (Oshianna)
 • 2008, Vrijwillige begeleider op de tuin bij Scorlewald, (Antroposofische zorginstelling)
 • 2002-2007, vertegenwoordiger bij Portare, (Kleding-agentschap)
 • 1995 -2001, medewerker bij diverse horeca gelegenheden tijdens mijn HBO studie