Vrouwencirkel

Vrouwencirkel altaar

Vrouwen komen al eeuwenlang samen om hun vrouwzijn te eren en om zich met elkaar, met zichzelf en de (maan)cyclus te verbinden. De vrouwencirkel vindt plaats op een sfeervolle plek met een kleine groep vrouwen (meestal 3-8).

Tijdens een vrouwencirkel supporten vrouwen elkaar en oordelen we niet. Het is een ritueel waarbij we worden herinnerd aan de vrouwenkracht die er vrijkomt als vrouwen samen zijn en samenwerken. Dit is iets dat soms in de masculiene wereld wordt vergeten. 

We creëren een ‘sacred space’ door rondom een altaar – vaak aangekleed met bloemen, kaarsen en edelstenen – plezier te maken, te delen en te helen. 

Iedere vrouw heeft andere bijzondere vrouwen in haar omgeving wonen die zij niet kent. Het is soms lastig om ook daadwerkelijk met die vrouwen in contact te komen door al onze drukke agenda’s. Vrouwencirkels dragen hieraan bij, om elkaar te ontmoeten en met gelijkgestemden te delen en te helen. 

De weg naar een hoger bewustzijn

Vrouwencirkels zijn erop gericht om los te laten wat we niet meer nodig hebben; zowel de spanningen in ons lichaam als de zorgen in ons hoofd. Iedere samenkomst is weer anders maar bij elke cirkel nemen we de tijd om ons met ons lichaam te verbinden. Dit doen we door bijvoorbeeld Tai Chi, Healing Tao en begeleide meditaties. Wanneer je vervolgens verbonden bent met je innerlijke stroom mag je delen wat er speelt, wat je behoeften zijn en waar je mee zit. Dit hoeft natuurlijk niet, je mag ook gewoon genieten van het samenzijn, maar je zal merken dat als we ons kwetsbaar opstellen er een hele mooie verbindende energie ontstaat die helend werkt. Alles mag er zijn en alles is welkom. Het is een proces van vergeven, accepteren en van jezelf houden. De weg naar een hoger bewustzijn. We trekken een kaartje en plaatsen intenties voor de komende periode. Ik sluit graag af met een mooie Licht meditatie om onze intenties te verankeren.

We openen ons hart en verwelkomen het leven vol passie en liefde!

Vrouwencirkel agenda