In contact met jezelf

Uit je hoofd; in contact met je lichaam

“Naar binnen keren is de weg”. Dat heb ik al zo vaak ervaren. Even geen aandacht schenken aan de stroom van gedachten (waar eigenlijk geen einde aan komt). Dat is zo fijn. Soms moet ik mezelf even motiveren om naar mijn meditatie plekje te gaan. (ik ben dan met zoveel dingen bezig, dat ik het voor mij uit schuif) Maar meestal ga ik al vanzelf omdat ik weet hoe fijn het is om uit mijn hoofd en verbonden met mijn lichaam te zijn. 

Als ik op mijn meditatie stoel zit voel ik dat alles zakt

Terwijl ik verschillende ontspanningsoefeningen doe voel ik alweer hoe lekker het is om met aandacht met mijn lichaam bezig te zijn. Als ik dan op mijn meditatie stoel ga zitten en contact maak met mijn ademhaling voel ik dat alles zakt. 

Hè hè. Even niks. En alle gedachten die komen laat ik zijn voor wat ze zijn.  

Zoveel ruimte en liefde

Ik heb mijn eigen methode om steeds dieper contact te maken met mijn lijf en erin te zakken. Mijn ademhaling volgen is daar één van. Ik voel hoe het licht mijn lichaam opvult, mijn chakra’s opent en naar buiten uitstraalt. De allesomvattende energie. Het is alsof ik op een heerlijke zomerse dag op het strand mezelf in het zonlicht baad, alleen nu is het gelukzalige gevoel zo oneindig groot. Het is een grote zee van liefde en licht. Ik blijf er net zo lang in zitten tot ik overstroom. Ik laat het uitstralen naar alle delen van mij, mijn huis, mijn gezin, de omgeving, het hele land, de wereld, het heelal. 

Dit is zo fijn! Mijn lichaam voelt zo verbonden met alles wat is. Ik voel dankbaarheid en blijdschap dat ik zo dicht bij mezelf sta en voel dat alles met elkaar verbonden is. Voorlopig blijf ik nog even in deze heerlijkheid zitten.

Meditatie versterkt je intuïtie

Als er dingen zijn die mij bezighouden is dit een goed moment om dat te doorvoelen. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan? Mijn intuïtie is super scherp; voelt iets goed dan wordt het licht en gaat het omhoog, voelt iets niet kloppend dan trekt de energie naar beneden en wordt het donker of zwaar. Zo blijf ik dicht bij mijn eigen waarheid en bewandel ik het pad dat goed is voor mij. Mijn pad. 

Ik ben dankbaar voor deze fijne energie; het geeft mij kracht en vertrouwen. Graag leer ik je hoe je ook zo’n diepe verbinding kan ervaren.

Liefs, Mascha