Oudercoaching

Wat als je kind niet lekker in zijn vel zit?

Wat aIs je kind vaak boos is of verdrietig? Hoe ga je om met dit gedrag? Er kunnen soms periodes zijn waarbij de communicatie met je kind niet zo soepel verloopt als je zou willen. Bijvoorbeeld dat het moeilijk is om het gedrag te peilen en je er samen even niet uitkomt. Het kan zijn dat je je gestresst voelt door de thuissituatie en dat je graag zou willen dat het anders wordt. Meer geduld wilt hebben en liefdevoller met situaties om wilt gaan. Of dat je wilt leren omgaan met de boosheid of angst van je kind.
Het is dan fijn als iemand van buiten het gezin even mee kan kijken. Wat ligt er achter het gedrag? En wat voor invloed heeft de reactie van jou als ouder op het kind? Spiegelt het kind jouw emoties en gedrag? Wat laat je kind jou zien? Het is heel mooi om daar samen naar te kijken. Zodra er bewustzijn op komt lost een groot gedeelte van het probleem al op. Coaching voor ouders is dan een fijne manier om te onderzoeken wat er in jou als ouder speelt en hoe je daarmee om kan gaan.

Wanneer er acceptatie van jezelf ontstaat en de situatie zoals die is komt er meer ruimte en kan de energie weer gaan stromen. In verbinding met jezelf en je gezin. Het doel is meer begrip voor elkaar en meer ontspanning en gezelligheid in huis!

Als jij als ouder goed in je vel zit, blij bent en energie hebt, werkt dit positief door op het hele gezin! Tijdens het coaching traject ga ik graag samen met jou op zoek naar een goede balans in jouw ouderschap. Je bent welkom voor een kennismakingsgesprek.