Hart, hoofd en buik in balans

Voor een liefdevol en gelukkig leven

Wij mensen zijn vooral gewend om dingen vanuit ons hoofd te doen. We zijn zo druk met plannen maken, moeten presteren, verwerken van prikkels, nadenken of we niet iets verkeerd hebben gedaan of zorgen hoe dat te vermijden. Al die gedachten! 

Is je leven anders als je vanuit je hart of vanuit je hoofd leeft?

Misschien heb je het wel eens ervaren hoe het is als je hoofd stil is en je het contact met je lichaam voelt. In je hoofd komt er geen einde aan de gedachten maar als je daar even geen aandacht meer aan geeft en je maakt verbinding met je hart dan voel je dat er meer energie tot je beschikking is. Als je alleen maar in je hoofd zit dan voel je niet dat je echt leeft. In je hoofd ga je de antwoorden niet vinden wie je bent en wat je van het leven wil. 

Het in balans brengen van hart, hoofd en buik helpt ons in contact te komen met de diepere wijsheid in onszelf en brengt ons een ontspannen, gelukkig en zinvol leven.   

Buik

Je buik staat voor: zorg voor jezelf. Wat neem je tot je qua voeding, hoeveel slaap je en beweeg je? Krijg je energie van wat je tot je neemt of neemt het energie?

Je buik staat ook voor innerlijke kracht, het is je centrum, je basis. Als je veel in je hoofd zit dan wordt je hoofd zwaar. Je piekert, twijfelt, voelt je onzeker en soms angstig. Je voelt dan minder verbinding met je basis. Als je de aandacht verzameld in je buik voel je je sterk en vitaal. Leven vanuit je buik is leven vanuit innerlijke kracht. 

Hart

Je hart staat voor liefde, verbinding en respect. Hoe is de verbinding met jezelf? Hoe is de verbinding met de mensen om je heen? Hoe ga je om met je lichaam? Heb je respect voor jezelf? Ben je lief voor jezelf? Beschouw je jezelf als tempel of ga je met je lichaam om als een vuilnisbak en stop je er van alles in wat niet goed is?  

Waar wordt je enthousiast van? Waar ben je dankbaar voor?

In verbinding zijn met je hart is een hele andere energie dan in verbinding zijn met je hoofd. Vanuit je hart voel je dat er meer liefdevolle energie stroomt, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Je kunt meer genieten van de kleine dingen in het leven; de opkomende zon, de natuur, een mooie glimlach. Vanuit je hart voel je je verbonden met het grotere geheel en zal liefde en blijdschap gemakkelijker stromen. 

Hoofd

Een hoofd die in verbinding staat met de buik en het hart is een helder en geconcentreerd hoofd die beslissingen maakt met zijn gehele lichaam. De beslissingen die je maakt heb je eerst doorvoeld met je buik en je hart waardoor je echt voelt wat goed is voor jou. Je bent niet gevangen door je gedachten maar je leeft vanuit je innerlijke kracht. Je zal minder over je eigen grenzen gaan want je voelt wat klopt voor jou. Dat is wat je lichaam je heeft verteld en daar luister je naar. 

Doordat je op een diepere manier verbonden bent met jezelf zul je ook een diepere, liefdevolle verbinding met de mensen en de omgeving om je heen ervaren. 

Hoe klinkt het voor je om buik, hart en hoofd in balans te hebben? Fijn toch!

Maar hoe doe je dat? In de natuur zal het gemakkelijker zijn om de verbinding te voelen. Daarnaast zijn mind-body technieken heel geschikt zoals meditatie, mindfulness, Tai Chi Chi Kung en yoga.

Tijdens de coaching zal ik je laten ervaren hoe je buik, hart en hoofd in balans brengt.