Mascha

Ik ben Mascha de Weijer (1978) en ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen Daniël (13) en Julian (9) in Haarlem.

Happy Family

Op mijn 28ste ben ik in een burn-out terecht gekomen, ik was met van alles en nog wat bezig behalve met voelen hoe het nou echt met mij ging. Al veel te lang ging ik over mijn grenzen; ik had te vaak “ja” gezegd terwijl ik de “nee” van mijn lichaam niet heb gehoord. De combinatie van mijn drukke baan in de modebranche, de destructieve relatie waar ik in zat, veel uitgaan (en drinken) en mijn hooggevoeligheid hadden mij vooral geestelijk uitgeput. Na een harde val op mijn hoofd met snowboarden kwam alles eruit. Mijn zenuwstelsel was compleet overprikkeld, ik kon niks meer aan. Achteraf gezien is dat moment een opening geweest om alle onderliggende spanningen los te laten. Omdat ik zelf niet de beslissing nam om naar mijn lichaam te luisteren maakte mijn lichaam die beslissing voor mij.

Ik kon helemaal niks meer verdragen en wat de eerste maanden als iets afschuwelijks voelde bleek achteraf veel beter uit te pakken dan ik dacht. Er was in die periode niks anders mogelijk dan voelen, aftasten, grenzen bewaken, ontspannen, nog meer ontspannen en naar binnen keren en dat bleek een kadootje. Ik leerde namelijk hoe ik mij kon verbinden met mijn kracht en welke kwaliteiten ik eerder onbenut had gelaten. Ik leerde ook wat ik beter op een andere manier kon doen en hoe ik mijn eigen energie sterk hield.

“Coaching heeft mij in die zware maanden heel veel geholpen”

De inzichten die ik kreeg maakten mij (stapje voor stapje) uiteindelijk tot een heel nieuw mens! Ik had geleerd om contact te maken met mijn gevoel, naar mijn lichaam te luisteren, mijn grenzen te bewaken. Hoe ik mezelf kon ontspannen als ik spanningen voel opkomen. Ik heb los gelaten wat ik niet meer nodig had en ervaren hoe ik beter met mijn emoties om kon gaan. Hierdoor groeide mijn zelfvertrouwen en zat ik steeds lekkerder in mijn vel.

Ik wens uiteraard niemand een klap op je hoofd toe maar wat ik je wel toewens zijn alle inzichten en openingen die je in jezelf kan vinden als je ervoor openstaat en er de tijd voor neemt. Juist op een moment dat het allemaal even niet zo makkelijk gaat ontstaat er een opening naar iets nieuws. Een nieuwe, verbeterde versie van jezelf. ‘Zonder chaos geen vooruitgang’ was een uitspraak waar ik mij aan vasthield. Dat gaf mij kracht om door te gaan en te groeien naar een mooi en fijn leven.

Zelfonderzoek

Ik heb mijn herstelperiode gebruikt voor een groot zelfonderzoek en na een aantal maanden keek ik terug op een zeer waardevolle periode waarin ik zoveel heb geleerd en ik blij was dat ik meer rust en verbinding met mezelf voelde! Ik voelde beter wie ik zelf was en ik voelde de kracht en liefde weer door mezelf stromen. Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats!

“Bewustwording maakt dat je op een andere frequentie in het leven staat en dat wat vroeger lastig was nu helemaal niet meer zo blijkt te zijn. Op een natuurlijke manier kies ik nu wat goed is voor mij.”

Na mijn HBO studie Marketing & Communicatie (2001) heb ik een lange reis gemaakt door Azië en Australië en ben ik geïnspireerd geraakt door Tai Chi en meditatie. In 2014 ben ik met Tai Chi les voor kinderen gestart, later ook voor volwassenen, en in 2017 ben ik met veel plezier mijn kinder- en oudercoaching praktijk Yellow Star in Amsterdam begonnen. De jaren daarna heb ik mezelf met diverse opleidingen en trainingen verder ontwikkeld tot het moment kwam dat ik voelde dat ik mijn kennis en ervaring ook graag wil overbrengen aan andere vrouwen die ook aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken;

Vrouwen die stress/ een ontevreden gevoel/ onrust ervaren, wellicht ook (hoog)gevoelig zijn, en hiermee om willen leren gaan om zo meer in contact te komen met zichzelf. Om afscheid te nemen van de oude obstakels en nieuwe frisse energie en kracht te verwelkomen.

Omdat ik heb ervaren hoe waardevol het is om iemand naast je te hebben die je in dit proces kan begeleiden. Iemand die je helpt om de kennis en de kracht in jezelf naar boven te halen, op zo’n manier dat je er beter, sterker en gelukkiger uitkomt dan ooit!!

Wat is er voor nodig dat jij weer helemaal lekker in je flow komt?

Naast vrouwen coach ik kinderen nog steeds graag in mijn praktijk. Kinderen hebben zo’n heerlijke speelse energie en pikken dingen snel op. Hier geniet ik ook van tijdens de Tai Chi & Creatieve Expressie lessen die ik geef.

Opleidingen en trainingen Mascha;

Vanaf 2011 organiseer ik meditatie- en zelfontwikkelingstrainingen voor Marieke Krista. Zij is een grote inspiratie en leermeester voor mij om echt in verbinding te komen met mezelf, met wie ik ben en wat mijn potentieel is. Zij heeft mij de handvatten gegeven om te leren omgaan met mijn gevoeligheid en zij heeft mij laten ervaren hoe het is om op alle gebieden in liefdevolle verbinding te leven; in verbinding met de natuur, de bron, de kracht van de levensenergie maar vooral de kracht in jezelf. Alle kennis, Licht en Liefde zit al in jou. Ik ben Marieke heel erg dankbaar voor alles wat ik van haar heb geleerd en ik ben blij en dankbaar dat ik mensen hier verder mee kan ondersteunen en een bijdrage kan zijn in hun proces naar een gelukkiger leven.

 • 2009- heden, Kriya Yoga
 • 2020, NLP Basic Training (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2019, In verbinding met intuïtie (Marieke Krista, innerlijk onderzoek & zelfinzicht)
 • 2018, Familieopstellingen, (UNLP)
 • 2017, HBO Kindercoach, (Sonnevelt)
 • 2012-2017, The School of Tai Chi Chuan, Cheng Man-Ch’ing
 • 2015, Innerlijke Kindheling (Marieke Krista)
 • 2009 – 2015, Chi Kung & Healing Tao (Marieke Krista)
 • 2003, Tai Chi Thailiand, Keith Good
 • 1996-2000, HBO Communicatie, Marketing & Vormgeving

Bijscholing, kortere opleidingen:

 • 2022, Tijdlijnen (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2022, Hypnose verkorte opleiding (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2021, EFT (Emotional Freedom Technik, (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2021, Mindfulness (UNLP, instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2020, Coaching Bootcamp (UNLP instituut voor persoonlijke ontwikkeling)
 • 2018, Acces Consciousness “Foundation”, (dr K. Crisp 2018)
 • 2013, Acces Consciousness “Right voice for You” (Lisen Bengtsson)
 • 2012-2013, Access Consciousness “Bars”, Bars facilitator (dr K. Crisp en M. Wolsink)
 • 2003, Reiki I

Werkervaring:

 • 2002-2007, vertegenwoordiger bij Portare, (Kleding-agentschap)
 • 2008, Vrijwillige begeleider bij Scorlewald, (Antroposofische zorginstelling)

Waarom de naam Yellow Star?

Ik ben geboren op de dag van de Yellow Planetary Star op de Maya Kalender en toen ik mij hier jaren geleden meer in ging verdiepen las ik dat Yellow Star gaat over je verbinden met je bewuste zelf; wie je aan het worden bent en de nieuwe manieren om de werkelijkheid waar te nemen. Wanneer je je hart volgt weet je dat je op de goede weg bent.

“Yellow Star is het aanwakkeren van je innerlijke vlam om je beste leven te gaan leven vanuit je ware potentieel. Door je te verbinden met je Licht- en Liefdeskracht en door te leven in harmonie.”

Dat inspireerde mij enorm en heeft er mede voor gezorgd dat mijn vlammetje extra aangewakkerd werd. Het heeft mijn zoektocht naar een gelukkiger en een bezield leven een duwtje in de goede richting gegeven. Ik heb geleerd door iedere keer als het lastig werd weer terug te keren naar de liefdevolle verbinding met mezelf en mijn Lichtkracht. Uiteindelijk is dat de weg.

Iedereen draagt dit Licht in zich, het is soms alleen even zoeken om het meer te laten stralen. Mijn missie is om de Licht- en Liefdeskracht bij mensen aan te wakkeren. Iedereen heeft een Yellow Star in zich.

Yellow Star! Shine your light!!

Liefs Mascha